Välskrivet på författarens hemmaarena

Bok: Bortom varje rimligt tvivel
Författare: Malin Persson Giolito
Förlag: Piratförlaget

Recensionsexemplar från Piratförlaget

Här kan vi snacka om dåligt samvete. Jag läste den här boken i november förra året, men skriver om den först nu. (Tur att jag har bra minne och att jag skriver läsanteckningar!). Orsaken är att jag inte vetat hur jag ska göra riktigt. Jag recenserar ju inte författare jag känner och förvisso känner jag inte alls Malin, men vi är vänner på olika sociala sajter. Å andra sidan har jag skrivit om andra böcker, vars författare jag inte är vän med, men känner mer än jag känner Malin. I alla fall. Nu går det inte att vänta längre.

Persson

Det är dags för advokaten Sophia Weber igen. Den här gången blir hon kontaktad av sin gamla professor som tycker att de två tillsammans ska gräva i ett gammalt mord. Professorn tror nämligen att fel person blev dömd för dådet. Mordet blev på sin tid väldigt uppmärksammat och Sverige bär på mycket avsky mot gärningsmannen. Sophia går med på uppdraget efter att ha funnit allvarliga brister i polisens gamla utredning. Men svenska folket, som är övertygade om att Sophias klient är skyldig, uppskattar inte hennes arbete.

Det är alltid roligt att läsa en bok där författaren kan ämnet hen skriver om. I Bortiom varje rimligt tvivel märks det tydligt att vi är på Malins arena. Det är välskrivet, och precis som i historien om Olle Möller, är det väldigt intressant att fundera på folks skuld och framförallt hur andra bedömmer skuld.

betyg