Det sticker inte ut, även om det är välskrivet

Bok: Pojken som slutade gråta
Författare: Ninni Schulman
Förlag: Forum

Den är bra, men sticker inte ut och är inte bättre än någon annan av alla svenska deckare som skrivs nu, tyckte jag om Ninni Schulmans första bok. Jag tycker samma sak om den här. Förra gången skrev jag också att jag hade svårt att hänga med bland karaktärerna eftersom de presenterades med både för- och efternamn och det blev för rörigt. I mina läsanteckningar den här gången skrev jag ”svårt att hänga med bland karaktärerna, det är ju två huvudpersoner som båda är kvinnor i samma ålder”. Samma problem, olika symptom alltså. Men visst, det är inte dåligt, Ninni kan skriva. En vanlig deckare som man absolut kan lägga lite tid på med andra ord.

Ninni

Den här gången drabbas värmländska Hagfors av en pyroman som förvandlas till en mördare när ett av eldsvådeoffren dör. Journalisten Magdalena Hansson ger sig in i jakten på gärningsmannen. Eller gärningskvinnan?

betyg