Så lågmält att det blir trist

Bok: En spricka i kristallen och Stäpplöperskan
Författare: Cecilia Gyllenhammar
Förlag: Telegram Bokförlag

Jag har ju läst både bra och dåliga bokserier i sommar. Tyvärr tycker jag att Cecilia Gyllenhammars två böcker sällar sig till de dåliga.

Gyllenhammar

En spricka i kristallen är flera år gammal, men har helt gått mig förbi. När jag var inne på biblioteket för att låna lite e-böcker inför sommaren dök Stäpplöperskan upp, och eftersom det var bok nummer två tänkte jag att jag skulle läsa nummer ett också.

Gyllenhammars böcker handlar om att växa upp i en högpresterande familj utan att vara högpresterande själv. Att ha frånvarande föräldrar, om än på olika sätt. Om att vara en utböling i sin egen familj. Men det är för långsamt och så lågmält att det blir trist. Trots att böckerna har en hel del karaktärer, lär man bara känna ett fåtal av dem. Det är mycket ångest, men den berör mig inte alls. Nej, tyvärr blir mitt intryck bara ”trist”.

betyg