Men det är ju så dåligt!

Efter att ha sträckläst Katarina Wennstams böcker tog jag tag i en annan serie. Sofie Sarenbrants. Och lika bra som Wennstams böcker var, lika dåliga var Sarenbrants. Enda orsaken till att jag fortsatte var att det var de böckerna jag hade laddat ned i min Ipad innan jag åkte iväg på semester.

Bok: Vecka 36
Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Damm förlag

Det måste ha varit något fel. Jag läste alltså dessa som e-böcker och Vecka 36 var så full av särskrivningar att det delvis var svårt att förstå vad det stod. Det måste ha hänt något när man satte e-boken? Fast, namn skrevs med gemener och det kan ju inte ha med e-bok eller inte att göra? Jag vet inte var felet låg, men det gjorde intrycket av boken otroligt dåligt. Förstås. Tyvärr är varken språket eller storyn mycket att hurra för heller.

Några av mina läsanteckningar:
– Flera gånger har en karaktär motsägelsefulla attribut samtidigt. Typ att någon är glad och suckar djupt.
– Flera gånger säger texten emot sig själv. typ att det hade varit bra om sängen hade varit smalare så hon blev gravid. I nästa scen är hon gravid.
– Huvudpersonen beskriver sin mans jobb. Förutom att det är irrelevant för historien är det skrivet på ett väldigt nedlåtande sätt.
– Dåligt språk, bara ord staplade på varandra.
– Flera lösa trådar, delhistorier som bara försvinner utan att få varken slut eller ens en cliffhanger.

Men vad handlar boken om då? Två par är i Brantevik och båda kvinnorna är gravida. Plötsligt försvinner en av dem. Är hon kidnappad? Död? Hur är det med barnet?

Bok: Istället för dig
Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Damm förlag

Det är sexton år senare. Men att skriva mer om handlingen än så är att berätta hur bok ett slutar, så jag nöjer mig med det.

Jag nöjer mig också med att säga att den här inte var ett dugg bättre än bok nummer ett. Från mina läsanteckningar: ”Vissa meningar makes no sense”.

Bok: Vila i frid
Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Damm förlag

Ok. Nu blir det märkligt. Fast de första böckerna känns oavslutade handlar den här boken om helt andra personer. Tyvärr blir det inte bättre för det. Särskirvningar. Och även den här boken känns som att den tar slut mitt i.

betyg