För PK, för enkel, för grov …

Jag fortsätter recensionsracet. Jag ser snart ljuset och börjar komma ikapp mitt eget läsande. Skönt!

Bok: Allt eller inget
Författare: Rickard Engfors
Förlag: Norstedts

Jag lyssnade på Rickard Engfors snack om sin bok på Bokmässan förra året. Intressant. Nu har jag äntligen läst boken, och även den var intressant. Rickard Engfors är en missbrukarpersonlighet, och han har missbrukat det mesta. Om det, och konsekvenserna det fått, berättar han om öppet i denna bok. Jag kan dock tycka att han var lite för politisk korrekt i sitt skrivande. Han hade åsikter, och stod för dem, men han var så extremt tydlig, hela tiden, med att säga att alla förstås får tycka som de vill.

betyg

Bok: Två gånger är en vana
Författare: Denise Rudberg
Förlag: Norstedts

Denise Rudbergs andra bok i serien elegant crime känns ungefär som den första, även om lyxlivet lugnat ned sig lite. Och tur det. Marianne Jidhoff och hennes kollegor i den hemliga utredningsgruppen får ett nytt fall, och dessutom slåss de mot elaka chefer. I mina anteckningar från läsandet har jag skrivit att den är väl enkel. Samtidigt kan det ju vara väldigt skönt ibland, och jag gillar verkligen huvudkaraktärerna.

betyg

Bok: En sorts kärlek
Författare: Ray Kluun
Förlag: Månpocket

Knepig bok! Väldigt intressant historia. Väldigt otrevlig huvudperson. Ganska enkla skrivknep använda.

Sten, reklamare som är notoriskt otrogen, bor med sin fru Carmen i Amsterdam. En dag får de reda på att hon har obotlig bröstcancer. Sten är en riktigt vidrig människa. Otrogen, dricker för mycket, festknarkar, är rätt dålig på att ta hand om sin familj. Jag får absolut noll empati för den mannen. Författaren skriver dessutom med ett grovt språk, och det kan absolut ha sina poänger ibland. Men jag tycker det är så tydligt att han skriver det enbart för att provocera, vilket gör att jag inte blir provocerad utan tycker att det är löjligt. Å andra sidan är historien intressant, och man får en riktigt bra inblick i aktiv dödshjälp som ju är tillåtet i Nederländerna.

betyg

Bok: Spelreglerna
Författare: Jonas Karlsson
Förlag: Wahlström & Widstrand

Noveller är inte min grej. Fantasy är inte min grej. Noveller av fantasykaraktär? Nej tack.

betyg