Ett litet snedsprång: helt ok, men inte minnesvärd

Bok: Ett litet snedsprång
Författare: Denise Rudberg
Förlag: Norstedts
Sajt: Denises blogg

55-åriga Marianne Jidhoff går tillbaka till sitt jobb som åklagarsekreterare efter att ha varit hemmafru. Marianne är nybliven änka efter Hans, en stjärna som riksåklagare men skitstövel som make. Samtidigt som Marianne börjar på sitt nya jobb blir en finansman mördad.

Ett litet snedsprång

Betyg:
Denise Rudberg har tidigare skrivit chiclit och ungdomsböcker. Detta är den första boken i det hon/förlaget kallar för en ny genre – elegant crime. (Som jag skrivit om tidigare). Elegant crime är helt enkelt deckare i överklassmiljö.

Jag är delad inför den här boken. Jag tycker den är för överdådig, för överklassig (det blir bara larvigt) och jag har flera gånger glömt bort vad den handlade om. Samtidigt gillade jag Marianne och de andra polisernas arbete och blir jag påmind om att Ett litet snedsprång handlar om Marianne Jidhoff kommer jag ihåg hela boken.

Jag har pendlat mellan en tvåa och en trea, men landar i en trea.

betyg