I själ och hjärta: inte en av Maeve Binchys bästa

Bok: I själ och hjärta
Författare: Maeve Binchy
Förlag: Norstedts
Sajt: MaeveBinchy.com

I själ och hjärta utspelar sig i Dublin. Handlingen kretsar kring en annorlunda hjärtklinik och vi får följa både läkare, personal, patienter och anhöriga.

En kvinlig kardiolog går miste om drömjobbet och får istället i uppdrag att hjälpa en ny hjärtklinik på fötter. Ett otacksamt arbete då sjukhuset kliniken hör till gör allt för att motarbeta henne. Samtidigt ber hennes man om skilsmässa och de vuxna döttrarna krånglar. En sjukhusassistent är ny i Dublin och vi får följa hennes historia bakåt för att ta reda på vad som drev henne från Polen. En präst blir anklagad för sexuella trakasserier och får hjälp för att försöka rentvå sig. En man får en hjärtattack och behöver att lägga om sitt liv. Och så vidare.

I själ och hjärta

Betyg:
Och så vidare, ja. I själ och hjärta innehåller väldigt många olika storys. Jag brukar gilla sånt, och jag brukar gilla Maeve Binchy, men i den här boken är det för mycket. Varje historia är intressant men det blir för mycket, för rörigt.

betyg