Bokmässan 2014 – dag 2

Dag två innehöll en del förvirring. Mange Schmidt som skulle prata om Street Food på Kockteatern uteblev vilket vände upp och ned på dagens schema. Det kunde Bokmässan ha hanterat bättre. Så bilden visar vad vi gick på, men tiderna stämmer inte.
IMG_7638.PNG

Det första seminariet hette ”20 år av demokrati i Sydafrika”. Ja, vad ska jag säga. Intressant ämne, tunga talare. Men allt jag minns är tre gubbar i mörka kostymer på en svart scen. Tre vita gubbar, som pratar om Sydafrika. Lite mer mångfald, lite mer färg, hade inte skadat.
20 år av demokrati i Sydafrika #Bokmässan

Fredrik Backman har bytt förlag, vilket orsakade lite rabalder i branschen. Hans nya förlag har inte lika mycket muskler som hans gamla, men jag hörde om långa signeringsköer även i år. Jag hade dock tur. Råkade gå förbi montern en stund innan signeringen och Backman hade precis anlänt. Han skulle ha möte med sin danska förläggare, men när han såg oss satte han sig ned och började signera. Fint! Hans nya förlag hade ordnat en fotoautomat också.
Fredrik Backmans nya förlag har en fotoautomat! #Bokmässan #brittmarievarhär

”Syditaliens kök och skafferi”: ett par (?) har rest runt i Syditalien och skrivit en bok om det. Småputtrigt och mysigt.
Upptäck Syditaliens mat på #Bokmässan

”Mackor från grunden” med Jonas Cramby och ”Mannerströms färs” såg vi för att vi råkade vara nära när de började. Men som det mesta på Kockteatern är det värt tiden.
Upptäck Syditaliens mat på #Bokmässan
Leif Mannerström pratar färs #Bokmässan

Och så var det dags för Estersällskapet igen: ”Esters första flickbok”. Kul att höra tyckte jag, men undrar om det inte varit mer publik om titlarna innehållit Lotta?
Esters första flickbok: Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren #Bokmässan

En del shopping hann vi med också. Shoppinginlägg kommer!