Bokmässan 2014 – dag 1

Fem seminarier, en lunch, många montrar, middag, bio och drink.

Torsdag är ju den dagen med mest mingel på Bokmässan. Vi har fått flera inbjudningar och tänkte gå på ett, Centrum för lättläst, men hoppade av. Har insett att jag gifter mig om 36 dagar och knappt har sett min blivande make senaste tiden. Därför blev det middag, bio och drink i lugn hotellbar istället.

Men Bokmässan:
I år har vi ju inte seminariekort utan håller oss till golvet. Men det går att lyssna på seminarier där också. Fem stycken blev det idag.

IMG_7609.PNG

Det första seminariet, ”Farmors son”, var tyvärr ingen hit. Allmänt ostrukturerat, men när författaren började klaga på att bara författare med rika föräldrar lyckas, ja, då stängde jag av öronen. Helst av allt ville jag ropa ”skriv bättre böcker så får du fler läsare och mer pengar!”.

Lena Kallenberg: Farmors son

Inte heller nummer två var vad vi förväntade oss. ”Sött utan vitt socker” visade sig vara just det, utan vitt socker. Men med all annan typ av socker, sirap mm. Och så bakades en cheesecake utan cake, alltså bara ostkräm med sylt. Huh?

Baka sött utan vitt socker, på #Bokmässan

Nummer tre var bättre. Ni vet ju att jag gillar Ester Ringnér-Lundgren, och nu var det dags för Sällskapet att prata om Tussi. Informativt, bra förberett och humoristiskt.

Tussis somrar på Lottas Rönnvik: Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren #Bokmässan

Fyra och fem var lite mer allvarliga. Först om språkets utveckling, sedan om pedofili. Språkseminariet var intressant och drog mycket folk, men ärligt talat tog jag inte med mig så mycket därifrån. Från det sista seminariet tog jag med mig en massa frågor. Det hölls av en forskare som gjorde just det, väckte frågeställningar. Svaren tänker hon återkomma till nästa år, då hon hunnit forska. Antiklimax! Men väldigt spännande ämne.

Vad vet vi om människans språk - uppkomst, spridning, död och återuppståndelse?: Jan Einarsson #Bokmässan
Dagens femte seminarium! #Bokmässan

En hel del bokköp blev det också. 4 st i ”4 för 100-montern” och fyra andra. Men dem visar jag när mässan är slut.