Mer än vad författaren klarar av

Bok: Modershjärtat
Författare: Katerina Janouch
Förlag: Piratförlaget

Recensionsexemplar från Piratförlaget

Roman nummer fem i Katerina Janouch serie om barnmorskan Ceiclia Lund och hennes familj bjuder inte på några överraskningar. Cecilia hamnar i trubbel, som vanligt. Cecilia riskerar fara, som vanligt. Mormor behöver hjälp, som vanligt. Mamma ställer till besvär, som vanligt. Cecilias äktenskap strular, som vanligt.

Men handlingen är förstås ändå lite ny: mormor Sonja blir påkörd av en smitare och hamnar medvetslös på sjukhus. Medan familjen vakar vid sjuksängen inser Cecilia att det inte handlar om en vanlig bilolycka, utan något mycket större än så.

Modershjärtat är mycket mer en deckare än vad de tidigare böckerna varit. Och det håller tyvärr inte. Det känns som att Janouch gör historien mer komplicerad än hon själv klarar av att skriva. Jag som hade börjat gilla serien mer och mer för varje bok (min text om bok 4, min text om bok 3, min text om bok 1) är tyvärr besviken.

betyg