Spännande med ny polismiljö: Kapstaden

Bok: Tretton timmar
Författare: Deon Meyer
Förlag: Månpocket

Recensionsexemplar från Månpocket

Bennie Griessel är polis i Kapstaden och en morgon väcks han tidigt av meddelandet att en ung kvinna hittats mördad. Samtidigt jagas en annan ung kvinna runt i Kapstaden. Båda är amerikanska turister och Bennie måste snabbt hitta de skyldiga. Spänningen byggs upp genom att fokus i kapitlen hamnar hos den jagade kvinnan, Griessels jakt efter mördaren och andra polisgrupper som också jagar mördaren samt letar efter den unga jagade kvinnan. Snart uppdagas att händelserna hänger ihop. Även ett mord på en känd skivproducent knyts ihop med berättelsen.

Boken utspelar sig under tretton timmar, därav namnet. Handlingen förs framåt dels genom att läsaren får följa de olika polismännens arbete, dels genom den jagade kvinnans ögon.  Samtidigt får man en inblick i de problem som finns i en relativt ny rättsstat med en blandning av olika folkgrupper och stammar.

Detta är den första boken jag läser av Deon Meyer. Såg just att en ny bok kommit ut som jag absolut måste köpa. Spännande med för mig en helt ny polismiljö!

betyg