Trasiga människor i ett Kråkslott

För ungefär ett år sedan skrev jag om en bok som heter Snökupan. Snökupan är egentligen del tre i en, i och för sig väldigt fristående, serie. Nu har jag även läst del ett och två.

Bok: Kråkprinsessan
Författare: Annika Bengtsson
Förlag: Grim förlag

Recensionsexemplar från Grim förlag

I Kråkprinsessan träffar vi Solbritt som kallas Kråkprinsessan efter kråkslottet hon är uppvuxen i. Solbritt tror hon bor på hotell, ett väldigt märkligt hotell där hon får massa frågor, allt är gratis och där personalen har nycklar till rummen. Det Solbritt inte förstår är att hon är inspärrad för tvångspsykiatrisk vård, efter att ha något hemskt skett. Hon jobbar hårt, och motvilligt, på att minnas vad det är som hänt.

Solbritt är ingen trevlig karaktär, men usch vad man känner med henne. Författaren lyckas verkligen fånga det mörka och sorgliga på ett bra sätt. Kråkprinsessan har stannat kvar hos mig även efter avslutad läsning, och det är inte alltför ofta det händer. Men den är ganska långsam, för att inte säga seg och inte skriven på något sätt som sticker ut.

betyg

Bok: Glömskelunden
Författare: Annika Bengtsson
Förlag: Grim förlag

Recensionsexemplar från Grim förlag

Efter att Solbritt lämnat kråkslottet flyttar Monika in. Monika är också trasig, men på ett helt annat sätt än Solbritt. Monika blir lämnad av sin man och reagerar genom att supa sig full och gå hem med tre män. Det blir för våldsamt, för mycket och Monika vill avbryta, något männen inte går med på. Och Monika blir gravid.

Av de tre böckerna jag läst av denna författare är den här den bästa, tycker jag. Den här storyn griper verkligen tag i mig och jag kan känna mycket mer för Monika än jag kan för Solbritt. Fortfarande inget mästerverk på något sätt, men klart läsvärd.

betyg