Enkelt, krystat och enfaldigt om terror och mord

Bok: En enda sanning
Författare: Olle Lönnaeus
Förlag: Damm förlag

Recensionsexemplar från Damm förlag

Mina anteckningar från läsandet av denna bok känns inte så upplyftande: ”krystad, enfaldig, för enkel” är vad jag skrev. Ingen favorit alltså.

Mitt i den smällkalla vinternatten i Skåne ringer Joel Lindgrens telefon. Det är hans pappa Mårten som säger ”Kom hit. Det är bråttom. Jag har inte lång tid på mig nu …”. Trots att Mårten och Joel inte pratat på många år tar sig Joel hem till fadern, som ligger mördad i sin stuga. En historia innehållande tragiska barndomar, missbruk, politik, religion och terrorism rullas upp. En krystad, enfaldig och enkel bok, tyckte alltså jag.

Det mest fascinerande är att författaren vunnit priser och anses vara ganska bra. Men det här med tycke och smak har vi ju pratat om tidigare.

betyg