Mitt i prick, Lotta!: en mycket bra fotbollsbok

Bok: Mitt i prick, Lotta!
Författare: Merri Vik (Ester Ringnér-Lundgren)
Förlag: B. Wahlströms förlag
Sajt: Wikipedia om författaren

Som vanligt kommer det en hel del saker lägligt i Lottaböckerna. Denna gång får vi veta att Lottas bror Knatt är fotbollsgalning samtidigt som det visar sig att en avlägsen släkting är fotbollsproffs. Och ska börja spela i Knatts favoritlag. Lotta dras förstås in, och står hon inte och skriker sig hes i hejaklacken tillsammans med Lockige Fridolf (!) så ”knatar hon på stan” med fotbollsproffset Bill Mason. Självklart hamnar en bild i tidningen. Självklart ser Paul den. Självklart blir det problem.

27

Paul och Lotta har sina största problem hittills. Paul är stressad och slutkörd av plugg och får för sig att han måste vara den mogna. Så han gör slut av inga andra skäl än att vara ädel. Så idiotiskt. Jag brukar ju ha svårt för deras gräl, men nu är det så pass seriöst att det verkligen fångar mig. Samtidigt är Bill Mason en kul karaktär och jag gillar att vi får träffa Knatt mer. En favoritlottabok!

betyg