Ge aldrig upp, Lotta!: trubbel i paradiset

Bok: Ge aldrig upp, Lotta!
Författare: Merri Vik (Ester Ringnér-Lundgren)
Förlag: B. Wahlströms förlag
Sajt: Wikipedia om författaren

Det är äntligen dags för Kajsas bröllop! Lotta träffade ju Kajsa, som är Giggis moster i Vilken tur, Lotta! då både Lotta och Kajsa hade kärlekstrubbel. Trubblen (eh? kan man säga så?) är över och nu ska alltså Kajsa gifta sig, Lotta ska vara tärna och Paul ska vara marsalk. Allt är alltså helt perfekt upplagt. Men får något någonsin vara perfekt i Lottas värld? Nej, just det. Under bröllopsfesten gör Paul sig illa och Lotta ska leka sjuksyster. Problemet är bara att hon inte använder en steril savett som hon tror, utan en borsta-skorna-savett. Ingen jättegrej kan man tycka, men Paul blir sur eftersom personen han dansade med direkt efteråt, hans gamla lärarinna, trodde han hade handsvett av nervositet.

I övrigt är det mesta sig likt. Lotta jagar saker (denna gång ett pass), Lotta gör bort sig (tappar fisk i kyrkan) och Lotta för tur med sig (till Maskinverken).

26

Även om jag kan bli sur på att det unga paret aldrig kan hålla sams gillar jag den här boken. En av favoriterna är helt klart när Lotta och Giggi får jobb på en mässa där de ska hjälpa Maskinverken.

betyg