Vad ska du bli när du blir stor?

”Vad ska du bli när du blir stor?” När andra ungar svarade polis, prinsessa, kock eller lärare svarade jag ”jag ska jobba på bokförlag”. Under uppväxten tänkte jag samma sak, det var på bokförlag jag skulle hamna. Jag följde med hem till familjens vänner i bokvärlden, och Lottaböckerna (som ska få ett eget inlägg som sagt) övertygade mig än mer.
Åren gick och mitt första jobb blev inom TV. Sen magasin, tidningar, tv, tidning osv. Mediebranschen tog över alltså. Eller tog över; mediebranschen tog över mitt liv men i hjärtat är det bokbranschen som regerar.
Trots det har jag har aldrig besökt bokmässan. I år var det extra jobbigt, när jag insåg att jag kände ett fyrtiotal människor som åkte dit. Både familj, vänner och bekanta. Till slut sköt jag bort undanflykterna. Även om jag inte arbetar i bokbranschen kan jag i alla fall verka i den. Så föddes planerna på att åka på bokmässan 2011. Och bloggen I min bokhylla.