Varför ”I min bokhylla”?

Hösten 2007 fick jag ”bokköpsförbud” av min sambo (jag köper mycket böcker och jag har aldrig slängt en enda). Lägenheten fullkomligt svämmade över av böcker och han hade fått nog. Vi hade fem Billybokhyllor där varje millimeter var täckt av stående, liggande och ditpressade böcker. Dessutom fanns det böcker på vägghyllor som satt runt om i lägenheten, uppe mot taket. Jag kan faktiskt förstå att han tröttnade.

Samma jul bestämde vi oss för att flytta, och mitt krav var enkelt; vi måste flytta till en lägenhet där vi kan bygga ett bibliotek. Och den 7 mars 2008 flyttade vi till Hornsgatan, byggde bokhyllor från golv till tak (3,43 meter i takhöjd) och jag började köpa böcker igen.

Den fysiska prylen bokhylla är med andra ord viktig för mig. Och jag gillar pappersboken. Känslan, prasslet, lukten. Men jag läser såklart e-böcker också. Till det använder jag min Ipad, som klarar av böcker (av vissa format) riktigt bra. Jag har en del logistikproblem (som att jag inte kan lägga ifrån mig ipaden någonstans när jag ska sova och alltså inte läser i sängen) men när jag väl läser böcker i den är det ju hur bra som helst. Och ipad-appen Ibooks har faktiskt en bild av en hylla som mina böcker ställs på.

Alltså funkar ”I min bokhylla” lika bra för alla sorts böcker och det fick bli mitt bloggnamn.