Bokmässan fredag

Många seminarier under fredagen också, men tyvärr blev vi besvikna på de flesta.

Vi började med att lyssna på Janne Josefsson. Han sa det själv, ”jag är en jävla snackare”, men jäklar vad han snackade. Stackars utfrågaren hade inte en chans. Rätt intressant, men att visa sådant förakt för utfrågaren gjorde det hela mindre charmigt. Sedan lyssnade vi på Maria Schottenius och Karin Alfredsson som pratade om Dokumentet 40 år senare. Som uppvuxen på Aftonbladet var det intressant att höra mer om Dokumentet.

Efter att ha hört Åsa Larsson från Viralgranskaren igår ville vi ha mer och gick på ett större seminarie på samma tema. Åsa Larsson var lika bra idag, och nu var också fantastiska Jack Werner med. Tyvärr blev det bara halvbra då andra deltagare sänkte nivån. Vidare till (eller, vi stannade kvar på samma plats) den arabiska våren. Vad hände med den arabiska våren var temat, och en av världens största feminister skulle bli intervjuad. Tyvärr var Nawal El Saadawi med sina 88 år inte riktigt med. Johar Bendjelloul gjorde sitt bästa, men Nawal var osammanhängande och rörig. Så stressande att sitta fast i 45 minuter när man vet hur mycket annat bra som pågår samtidigt.

”Bilden som maktmedel” stod näst på tur. Paul Hansen glänste, inte minst för hur han klarade av situationen att han var vida bättre än de han pratade med. Sedan dagens sista punkt: Orvar Säfström intervjuade Simon Stålenhag. Orvar är alltid bra, och intressant att höra med om hur Simon jobbar. Hade ingen koll på honom tidigare, medan maken är ett fan.

Om torsdagen var bättre än jag trodde var fredagen sämre, i alla fall om man tittar på seminarierna vi gick på.