Bloggen vaknar till liv – dags för Bokmässan!

Så skönt att bo på Gothia, som ligger i samma hus som Bokmässan. Visst, det är ett halvsunkigt mässhotell, men närheten och enkelheten slår lyxbehovet, även om en härlig hotellounge inte hade skadat.

Som vanligt ändrade vi planerna allteftersom dagen fortskred. Hamnade framför en scen med Guillou det första vi gjorde. Ingenting vi planerat, men blev stående. Sedan ett väldigt bra snack av Åsa Larsson på Viralgranskaren innan vi tog oss ned en våning för att lyssna på fotografen Jeppe Wickström (han med fotoboken Staden, ni vet?). Inte alls vad vi trodde, men riktigt bra. Om hur en enkel bildbeskärning helt kan ändra budskapet i en bild.

Med 40 minuter tillgodo gick vi till Sveriges Radios monter. Usa-podden skulle spelas in live! Tur att vi var tidiga, det blev mer än fullt. Bra som vanligt. Sen kom lyxen av att bo på mässan in igen, vi gick till rummet för en paus. Tillbaka till mässan för dagens sista programpunkter: först Jon Keegan och ”Den visuella journalistikens uppsving i Donald Trumps tidevarv (inte på något sätt vad vi trodde, men väldigt bra) och till sist såg vi herrarna Mattsson och Helin prata mediekrig.

Bra första dag!

Förresten, nu finns jag på Instagram! Kolla in @i_min_bokhylla_ där.