Inflitratörer, trasiga familjer och tand-för-tand-hämnare

Fortsätter att ”beta av” böcker från 2014. Och eftersom de är så många fortsätter jag i kortformatet:

Bok: Skuggorna
Författare: Katarina Wennstam
Förlag: Albert Bonniers förlag

Wennstam är ju en favorit, och det försvann inte med den här boken. Ett gäng annorlunda brottslingar, på jakt efter hämnd. Tand för tand.

betyg

Bok: Tango för vilsna själar
Författare: Lucy Dillon
Förlag: Bonnier Pocket

Det är för långt. Men visst, som Dillon brukar få av mig, det är ”trevligt”. En före detta proffsdansare börjar med tangolektioner i engelsk stad, och vi får lära känna både henne och hennes elever på djupet.

betyg

Bok: Fågelburen
Författare: Lisa Jewell
Förlag: Printz

Fyra syskon, en svag pappa och en mamma som mår mycket, mycket dåligt. Familjen faller isär och familjemedlemmarna går vidare var och en för sig, den ena mer trasig än den andra. Det här är väldigt långt ifrån ”Ralphs party-Lisa Jewell”, och jag saknar henne. Det är inte dåligt, men jag saknar den tidiga Jewell, det gör jag.

betyg

Bok: Björnbärssommar
Författare: RaeAnne Thayne
Förlag: Harlequin

Nyskilda mamman och egenföretagaren Claire bor i en håla i USA. Hur ska hennes liv bli nu, när inget gått enligt plan? Engagerar inte. Uppbyggd enligt mall men en enkel Danielle Steele gör det så mycket mer medryckande. För många karaktärer är med i två meningar. Rensa!

betyg

Bok: Inte riktigt enligt plan
Författare: Denise Rudberg & Hugo Rehnberg
Förlag: Lind & Co

Paula lever på pappas pengar och Tom är advokat. De träffas på ett bröllop och fastnar för varandra. Men, det är Paulas bröllop … Enkelt. Lättläst. Underhållande en sommardag.

betyg

Bok: Peter Rätz – nio år som undercoveragent
Författare: Dick Sundevall
Förlag: Bonnier Pocket

Sveriges mest framgångsrike infiltratör berättar om sin tid inuti gängen. Peter Rätz var med i högsta ledningen i gäng som Bandidos och Hells Angels. Tills han avslöjas. En sann historia, spännande och faktafylld.

betyg