Läsa i mobilen?

Jag har med åren insett att jag inte bryr mig så mycket om formatet på en bok. Det viktigaste för mig är verkligen innehållet. Självklart är en bok med större bokstäver skönare för ögonen att läsa, men när jag väl börjat tänker jag inte ens på om det är en inbunden bok, en e-bok i ipaden, en pocket eller en Excessbok. Eller en bok i mobilen, visade det sig.

Sista dagarna på semestern hittade vi till en strand vid en sjö. Eftersom jag just då höll på med en serie e-böcker och jag inte ville ta med mig ipaden (pga stöldrisk när vi skulle bada) tog jag med en pappersbok. Väl liggandes på filten kände jag dock att jag inte alls ville läsa den, jag ville ju fortsätta med serien jag precis läst ut första boken i. Fram med mobilen, in på biblioteket och sedan låg jag och läste på mobilskärmen i en hel dag! Det trodde jag aldrig. Men jag tänkte inte ens på att det var en liten skärm och att boken blev många sidor. Det funkade hur bra som helst.

Nu funderar jag på att gå över till e-böcker mer och mer och att då synka böckerna mellan enheterna så jag kan läsa min vanliga bok i mobilen på väg till och från jobbet …