Kortrecensioner: jazz, sexmissbruk och mailrelation

Jag måste beta av listan med lästa, men ännu inte skrivna om, böcker. Ett gäng kortrecensioner comming up!

Bok: Än klappar hjärtan
Författare: Helena von Zweigbergk
Förlag: Norstedts

Tre systrar. Astrid vars förflutna spökar när sonens biologiska pappa kommer tillbaka in i deras liv efter 18 år. Sandra, med dåligt äktenskap och dålig ekonomi. Lena, som är diagnosticerad med dödlig cancer. En sommar, många relationer.

Bra, men inte jättebra. Driven, men inte jättedriven. Intressant, men inte jätteintressant. En helt ok bok alltså, men inte så mycket mer.

betyg

Bok: Inbox (1)
Författare: Daniel Glattauer
Förlag: Pocketförlaget

Jag läste den här i februari, och nu när jag ska skriva om den har jag ingen aning om vad den handlade om. Efter att ha googlat kommer jag ihåg allt, men det kan ju inte vara ett så bra betyg att jag inte hade ett enda minne?

Två främlingar inleder en lång mailkoversation. De blir vänner och så småningom djupnar känslorna. Adlibris skriver ”En klassisk kärlekshistoria i nutida inramning” och det håller jag med om. Djup i lätt paketering.

betyg

Bok: Hjärta av jazz
Författare: Sara Lövestam
Förlag: Piratförlaget

Jag har skrivit om Sara Lövestam många gånger, och gillar hennes böcker. Hjärta av jazz är inget undantag. Steffi Herrera är mobbad i skolan och vantirvs i den lilla ort där hon bor med familjen. Men så blir hon vän med Alvar Svensson, som bor på äldreboendet i stan. De delar ett stort intresse: musik. Främst Povel Rammel och jazz. Alvar har spelat med Povel, och förändrar Steffis liv.

Fint och poetiskt, som alltid med Lövestam.

betyg

Bok: Casanovas kvinnor
Författare: Åsa Hellberg
Förlag: Kalla Kulor förlag

Det börjar som en intressant roman: Lotta träffar ny man, som visar sig vara sexmissbrukare. Men så plötsligt blir boken en fackbok om missbruk. Båda sakerna är viktiga, men att kombinera i samma bok, utan att marknadsföra boken på det sättet? Funkar inte.

betyg