Intressant, men för splittrat om Lady Almina

Bok:​ Lady Almina och verklighetens Downton Abbey
Författare: Lady Fiona Carnarvon
Förlag:​ Massolit

Recensionsexemplar från Massolit

20140107-223316.jpg

Som så många andra har jag fascinerats av serien Downton Abbey så det var med spänning jag började läsa boken. Tyvärr blev jag lite besviken. Jag hade väntat mig mer om livet på slottet med inblick hos både herrskap och tjänstefolk. Vi får läsa om ett par överdådiga fester men sedan övergår handlingen istället till stor del om Lady Almina och hennes man, femte earlen av Carnavons, och deras liv och gärningar. Lady Almina öppnade, precis som i serien, slottet för skadade soldater och engagerade sig i mycket annat. Hon var en person som aldrig höll sig stilla. Earlen var bl a med om att hitta Tutankhamuns grav vilket också skildras ganska ingående.

Tyvärr svävar handlingen också ut i berättelser om andra personers liv och hur det var i skyttegravarna. Allt mycket intressant men kanske inte vad jag väntat mig av den här boken.

betyg