Downton Abbey blir bok!

Jag har faktiskt aldrig sett Downton Abbey, men jag känns som den enda i världen ibland. Det råder helt enkelt en Downton Abbey-feber och i slutet av oktober släpper Massolit en bok med titeln ”Lady Almina och verklighetens Downton Abbey.

Boken handlar om den verkliga historien bakom tv-serien och författaren, Lady Fiona Carnarvon, är dessutom bosatt i slottet där tv-serien spelas in.

”Lady Almina och verklighetens Downton Abbey berättar den fascinerande historien om Almina Wombwell, den förmögna arvtagerskan och utomäktenskapliga dottern till bankiren Alfred Rothschild som genom giftermål med den femte Earlen av Carnarvon blev Lady Almina, Countess av Carnarvon på Highclere Castle. Boken ger ett fascinerande porträtt av samma kvinna som legat till grund för den fiktiva karaktären Cora Crawley.” skriver förlaget i ett pressmeddelande.

Lady Almina och verklighetens Downton Abbey
Författare: Lady Fiona Carnarvon
Utgivningsdatum: 25 oktober