Besviken på 1900-talsserien

Bok: Mellan rött och svart
Författare: Jan Guillou
Förlag: Piratförlaget

Recensionsexemplar från Piratförlaget

mellan svart och rött

Del tre i Jan Guillous bokserie om 1900-talet. Del 1, Brobyggarna, tyckte jag var intressant, bra researchad men för lång. Del 2, Dandy, levererade men jag blev lite besviken på slutet. och nu del 3, Mellan rött och svart.

Serien handlar om de tre bröderna Lauritzen och deras familjer. Norrmän, som pluggade i Tyskland och spreds till Sverige, Storbritannien och Tanzania. Nu är det 1920-tal och bröderna försöker bygga upp sina liv efter första världskriget.

Mellan rött och svart var inte alls lika bra som de två tidigare böckerna. Då har jag längtat till nästa del. Nu kunde jag inte bry mig mindre om hur det ska gå för karaktärerna. Mitt intryck av boken är att den är rörig och ostrukturerad. Det är för mycket politik och för lite karaktärshjärta. Nej, trist.

betyg