Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött: bra, men för mycket skåpmat

Bok: Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött
Författare: Alex Schulman
Förlag: Piratförlaget
Sajt: Alex Schulmans blogg

Disclaimer: Jag känner inte Alex Schulman, och vi har aldrig träffats. Den här boken har jag däremot, via pappa, fått av Alex. Han skrev i dedikation att jag skulle skriva snällt om boken, på skämt förstås.

Alex Schulmans andra bok utspelar sig under ett år. Den 1 juli 2008 tar han med sig två resväskor och lämnar den lägenhet där han bor med Katrin, som han varit tillsammans med i sex år. Den 1 juli 2009 föds hans dotter Charlie. Tiden däremellen beskriver han i Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött. Om hur dåligt han mår efter separationen, hur han blir kär i Amanda och hur de upptäcker att Amanda är gravid när de varit tillsammans i sex veckor och vad som händer fram till förlossningen.

Betyg:
På baksidan till Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött står det att Alex gått igenom gamla krönikor och blogginlägg för att skriva den här boken, och det märks. Jag har läst Alex bloggar under flera år och jag hörde när han pratade i Sommar i P1. Därför blir den här boken mest gammal skåpmat. Det är väldigt väldigt tråkigt, eftersom både storyn i sig och Alex skrivsätt är bra. Men tyvärr blir jag mest irriterad eftersom jag hört/läst så mycket förr.

Bokbabbel störde sig på att han kallar sin kärlek för både för- och efternamn, Amanda Widell, men eftersom han slutar med det när de blir tillsammans tycker jag attd et blir en fin, om än rätt uppenbar, detalj.

Boken i sig är värd en fyra, men eftersom jag läst så mycket förr blir det bara en trea. Jag vill ha något nytt när jag läser en bok, inte gammal skåpmat.

betyg