Bokmässan dag 2: tre seminarier och sex böcker

Bara tre seminarier blev det, vi ville beta av ”golvet” så mycket som möjligt idag när det var lite lugnare. Men vi har fortfarande halva golvet osett. Det lär vi ångra imorgon när det är sanslöst mycket folk på plats.

De vi lyssnade på idag:

Petters 16 rader
Petter har skrivit en bok, och pratar många gånger på Bokmässan. Helst hade vi förstås lyssnat på honom på ett riktigt seminarium men det gick inte att få ihop rent schemamässigt, så istället hörde vi Petter prata hos Lärarnas riksförbund. Dålig intervjuare (han hade sina frågor förberedda och när Petter inte svarade exakt som intervjuaren planerat föll allt) men Petter var en klart lysande stjärna. Vilken multitalang. Petter for utbildnings- och skolminister! Snacka om smarta idéer. Bok inköpt.

438 dagar – Johan och Martin berättar
Johan Persson och Martin Schibbye är väldigt upptagna under Bokmässan, men det här var deras stora riktiga seminarium. Visa av erfarenhet var vi där i god tid, och snart ringlade kön lång. Väldigt intressant och de är ju båda skickliga berättare.

Martin Schibbye och Johan Persson pratar med Filters Mattias Göransson #bokmassan

Hassan 20 år
Jag är för ung (?) för Hassan, men följde med sambon. Fredrik Lindström och Kristian Luuk pratade om Hassan då ett bokförlag gett ut en bok för att markera att Hassan startade för tjugo år sedan. Det blev lite märkligt eftersom ingen av de på scenen medverkat i boken. Men sambon tyckte det var bra. Det blev dock inget bokköp, vilket han ångrade sedan.

Men sex böcker köpte jag idag. Två presenter, Petters bok, tre pocketar för 100 kr och så Persson/Schibbye. Sambon tittade konstigt på mig men det var först efteråt han klämde ur sig att vi ju redan har den signerad. Jaja, är det någon bok man ska köpa två ex av är det väl den.

I övrigt hann vi med en fika med min pappa som anlände till mässan idag, och en lunch på klassiska Heaven 23. Imorgon har vi ett digert schema och ska vi hinna mellan alla seminarier är det att springa som gäller.