En titt på lite läsning

Jag ligger fortfarande hopplöst efter, det måste bli ett gäng snabbrecensioner igen.

Bok: Den nya överklassen : en bok om Sveriges ekonomiska elit
Författare: Bengt Ericson
Förlag: Månpocket

Mycket kan man säga om Den nya överklassen, men det är inte en bok man bör ha som avslappnad sommarläsning vid en pool i Toscana. Det blir väl så när en av Sveriges mest etablerade ekonomijournalister skriver en faktabok om överklassen. Om man inte läser den i 35-gradig hetta är den säkert intressant.

betyg

20130719-160800.jpg

Bok: Världens bästa bok
Författare: Peter Stjernström
Förlag: Pocketförlaget

En avdankad romanförfattare och en ung het poet diskuterar en sen och blöt natt hur man skriver världens bästa bok. Projektet kommer innebära vitt skilda saker för de två och det är en galen historia. Men är den bra? Sådär, får det tråkiga svaret bli.

betyg

Bok: Äcklig – En sann berättelse om en mors grymhet
Författare: Constance Briscoe
Förlag: Damm förlag

Den här läste jag i våras på Bokresan. En riktigt grym uppväxtskildring om hur en mor gör skillnad på sina barn, svälter, misshandlar och plågar en dotter och tar väl hand om hennes syskon. Inte en av de bästa uppväxtskildringarna jag läst, men absolut läsvärd.

betyg

Bok: Egentligen kan man inte tävla i musik – men vi är 4 miljoner som vill veta vem som vinner
Författare: Björn Alverfeldt
Förlag: Roos & Tegnér

Den här köpte jag på Bokmässan för flera år sedan och jag blev ordentligt överraskad; den är mycket matigare än jag trodde. Så, gillar du Melodifestivalen är det här absolut en bok för dig!

betyg