En fransk bok med dimensionerade karaktärer och sensmoral

Bok: Allt jag önskar mig
Författare: Grégoire Delacourt
Förlag: Sekwa

Recensionsexemplar från Sekwa

Jag gillar Sekwa som förlag, men jag har lite svårt för deras omslag. Det här får mig att tänka på en lärobok i sömnad till exempel. Men i övrigt är boken bra, karaktärerna har flera dimensioner och historien griper tag. Men visst, sensmoralen kanske är lite väl tydlig. Och av någon anledning har jag oerhört svårt att förstå att boken är skriven av en man, det känns verkligen som att en kvinna skrivit den. (Bara en reflektion, det har ju inte med vad jag tycker om boken att göra).

Allt jag önskar mig

Jocelyne drömde om att bli modeskapare i Paris, men hamnade i en sybehörsaffär i Arras. Hon är gift med Jocelyn, en ganska tjurig gubbe som inte sprider mycket glädje kring sig. De har två vuxna barn som de har rätt dåliga relationer till och livet går sin gilla gång. Men så en dag vinner Jocelyne 18 miljoner euro på lotto. Nu ska väl allt bli bra?

betyg