När titeln lovar något annat än vad boken ger

Bok: I niqab på Stureplan
Författare: Josefin Ahlström
Förlag: Månpocket

Recensionsexemplar från Månpocket

Christoffer är nidbilden av en Stureplans-VD och hans fru Mia nidbilden av en Östermalmsfru. När familjen är på landet går Christoffer till en prostituerad och åker fast. Dessutom börjar tidningarna ringa. Christoffers liv går snabbt utför, och Mia dras förstås med.

Jag blev verkligen lockad av den här titeln. ”I niqab på Stureplan”, det kan ju inte vara något annat än bra! Jo, det kunde det. Språket flyter inte. Karaktärerna är platta och trista. Det känns som den sämsta formen av chicklit, och det kan vara helt ok, men det är inte vad jag tror att jag får med den titeln. Det är särskrivningar. Och att stava McDonald’s fel känns bara korkat.

betyg