För mycket teori och för lite svenskhet

Bok: Jakten på svenskheten
Författare: Qaisar Mahmood
Förlag: Natur & kultur

På Bokmässan föra året köpte jag Qaisar Mahmoods Jakten på svenskheten. Det dröjde ett tag, men nu är den läst. Tyvärr är jag besviken. Jag kanske hade väntat mig alldeles för mycket av boken, men när den var utläst kände jag att den inte gett mig så mycket.

Sverige forever in my heart med Niklas Orrenius och Qaisar Mahmood
En mörk, dålig bild från Bokmässan 2012

Ämnet är ju väldigt intressant. Vad är egentligen svenskhet? Dalahästar och köttbullar? Midsommar och Kalle Anka på julafton? Qaisar Mahmood bestämmer sig för att hoppa på motorcykeln och ge sig ut på landet för att ta reda på det. Men jag känner inte riktigt att jag får dela hans resa. Det är mer kaffestopp och motorcykelåkande än faktiska samtal om svenskhet. Det blir också alldeles för mycket teori. Det blir tråkigt helt enkelt.

Nej, tyvärr, jag är besviken.

betyg