Bokmässan torsdag: sju seminarier och massa golv

Efter att ha varit missnöjda med förra årets hotell, som till exempel stank otvättad gubbe, är årets boende ett stort lyft. Vi bor i ett väldigt litet rum, men det är snyggt, rent och fräscht. Det enda tråkiga är väl frukosten, som verkligen inte är något att hänga i julgranen.

Bokmässan torsdag

Vi kom fram till mässan strax efter nio och gav oss direkt ut på mässgolvet. Vi hann se mycket, men har väldigt mycket kvar, både favoriter och sånt vi inte såg alls idag.

Sju seminarier/monter- eller scenprogram hann vi med. Jag är imponerad! (Tyvärr innebar det också att det inte blev någon riktig lunch.)

Vi lyssnade på:
Texmex från grunden, Lchf till fest, Nya tider kräver nya magasin, Humoristiska vardagsscener i Lottaböckerna, Sverige forever in my heart, Sociala medier och bokens framtid samt Johan Persson och Martin Schibbye hos Aftonbladet.

Blandad kvalitet förstås. Mest besviken är jag nog på Sociala medier och bokens framtid som inte gav mig mer än en stunds fotvila. Sverige forever in my heart var väldigt intressant, Niklas Orrenius och Qaisar Mahmood pratade svenskhet och främlingsfientlighet. Jag frångick min regel om att inte köpa böcker till fullpris på mässan för att få dem signerade. Monterarrangören ABF gjorde nämligen reklam för signering, men sen styrde de inte upp någon och jag stod med dyra, osignerade böcker jag hellre köpt på nätet än släpat hem …

Bokmässan torsdag

Vid 17-tiden satte vi stopp och gick till hotellet med tunga väskor och påsar innan vi gick ut igen; dags för festlighet – champagnemingel i en svit på Park. Men sen gav vi upp. Middag bara vi två, och sen hotellrummet. Måste ju vila den jäkla foten så jag orkar resten av dagarna!

Sammanfattning av dagen: vi måste äta bättre, vi måste vara mer strukturerade. Men det var en bra första dag.