Gott och blandat i recensionspåsen

Jag skrev en gång att jag skulle börja med så kallade Twitterrecensioner, alltså riktigt korta texter. (På Twitter är maxlängden 140 tecken.) Det blev inte riktigt så, men nu har jag insett att jag bara måste gå mot det hållet. Just nu har jag 45 lästa men ickerecenserade böcker. 45! Jag är väldigt glad att jag skrivit noggranna anteckningar om dem allihop …

Bok: Tunu
Författare: Kim Leine
Förlag: Forum

Sprang på denna på Bokmässan. Några språkliga konstigheter och tyvärr tycker jag att de olika karaktärernas historier är för dåligt ihopbyggda. Men superintressant att följa ett gäng personer i en by på Grönland.

Kim Leine och jag (jag ser inte klok ut men ja ja)

betyg

Bok: Hundar, hus och hjärtats längtan
Författare: Lucy Dillon
Förlag: Månpocket

I somras läste jag Ensamma hjärtan och hemlösa hundar och nu var det dags för uppföljaren. Och den är, precis som sin föregångare, mysig och snäll. Helt klart läsvärd.

betyg

Bok: Alter ego
Författare: Adam Hansson
Förlag: Collings förlag

En novell jag fick på Bokmässan. Den är inte dålig på något sätt, men jag förstår verkligen inte grejen med noveller. Man vill ju läsa fortsättningen?

betyg

Bok: Vänskapsband
Författare: Elizabeth Noble
Förlag: Pocketförlaget

En bok som börjar med ett uppslagsverk över alla karaktärer avskräcker mig rejält. Om författaren anser att en sådan förteckning behövs tycker jag att hen har misslyckats. Hur som helst, boken är ok, men inte särskilt bra översatt. De boende ger fina semestertips till de underbetalda kubanska dörrvakterna? Det måste ju ha stått holiday tip, alltså julbonus, i originalet?

betyg

Bok: Ett schlagerliv
Författare: Kikki Danielsson
Förlag: Lind & Co

Kikki inleder med att berätta att hon skickat blommor till sig själv att levereras på scenen under Melodifestivalen, eftersom hennes familj aldrig skulle göra något sådant. Enkelt, rakt på och ärligt.

betyg