Övernaturlighet inget för mig

Bok: Någonstans inom oss
Författare: Kajsa Ingemarsson
Förlag: Månpocket

Precis som Cecilia Ahern har Kajsa Ingemarsson gått mot det övernaturliga hållet. Jag gillade det inte när Ahern gjorde det, och jag gillar det inte när Ingemarsson gör det.

Någonstans inom oss handlar nämligen om spöken, om att vara närvarande efter döden. Det är säkert tänkvärt, men inte för mig.

Rebecka hoppar från en bro. När hon ”vaknar” kan hon inte riktigt köpa att hon är död, att hon faktiskt tog livet av sig. Hon kämpar för att komma tillbaka, vilket förstås inte går. Samtidigt som vi får följa med på hennes ångestfyllda resa får vi lära känna Rebeckas nära och kära och deras sorg. Rebecka är ingen sympatisk person, och visst blir jag berörd över hur hon så totalt slarvat bort sitt liv pga olika maktspel, men jag tycker ändå inte att det är bra.

betyg