Spännande handling med Maria Wern

Bok: Alkemins eviga eld
Författare: Anna Jansson
Förlag: Månpocket

Recensionsexemplar från Månpocket

Maria Wern arbetar på ett fall med en försvunnen glaskonstnär med kopplingar till Kosta Boda. Hon beslutar hon sig därför att åka dit. Väl på plats tar hon in på ett hotell där hon hittar ett lik i en glaskista under poolen. Liket är den hon tänkt besöka i samband med letandet efter konstnären. Hon förstår att lösningen finns på Gotland och återvänder dit för att hitta mördaren och förhoppningsvis den försvunna konstnären. För att lösa fallet måste polisen gå tillbaka 40 år och ta reda på vad som hände i det konstnärskollektiv som konstnären var medlem i.

En typisk Maria Wernroman. Jag är väl inte så där överförtjust i Anna Janssons böcker om Maria Wern men hon skapar en spännande handling och trovärdiga karaktärer.

betyg