Åh, så förvirrande! Men bra.

Bok: Bara du finns
Författare: Jenny Holmberg
Förlag: Masolit förlag

Oj, den här är svår att skriva om. I början tyckte jag inte alls om den, och sambon tyckte till och med att jag skulle överge den. Men jag fortsatte och vips blev den bra, och väldigt bra. Nu, när det gått några månader, måste jag bli påmind om den, men när jag väl minns den kommer jag ihåg den som något alla borde läsa. Smått förvirrande alltså.

Vi får följa flera olika personer i boken. Anna och hennes son Benjamin, som flyr något. Tonåringen Nike, med ett trasigt hem och en trasig själ men med ett stort hjärta – innerst inne. Och Olle, som har så mycket mörker och ondska i sig att han är rädd för sig själv. Dessa liv hänger förstås ihop på olika sätt, och det är den historia vi får ta del av.

Längtan efter frid, efter att höra hemma, efter att höra ihop binder samman karaktärerna och boken. Och med ett oväntat slut.

Och så var det betyget. I början: en tvåa. Mot slutet, en fyra. Det borde väl bli en trea? Men eftersom jag tycker att alla borde läsa den får det bli en fyra!

betyg