Jaha, var detta allt?

Bok: Utrensning
Författare: Sofi Oksanen
Förlag: Bonnier Pocket

Hyllad författare, hyllad bok. Det brukar göra mig skeptisk, och inte bara när det gäller böcker, jag har fortfarande inte sett Fucking Åmål till exempel. Ofta när jag väl ser/läser/tar del av det jag ratat förstår jag inte grejen, men det är klart att man blir överraskad ibland.

Med Utrensning kände jag mest ett ”jaha?”. Absolut intressant att få veta mer om Estland i både nutid och under kommuniststyret, fascinerande karaktärer och ett väldigt detaljerat språk. Men samtidigt tycker jag att den är rörig och inte särskilt bra sammanhållen. Å ena sidan lever boken fortfarande kvar i mina tankar, å andra sidan vet jag inte ens hur den slutade eftersom jag inte orkade traggla mig igenom alla ”faktadokument” som fanns i slutet.

betyg