Mer inspiration än regelverk i denna kokbok

Bok: LCHF på mitt sätt
Författare: Ulrika Davidsson
Förlag: Ica bokförlag

Recensionsexemplar från Ica bokförlag

Jag har ätit ”typ” lchf sen i somras och för någon som helt lägger om sin kost behövs en kokbok. Men jag blir lite nervös av just orden ”LCHF på mitt sätt”. Antingen så är det lchf eller så är det inte lchf, liksom. Recepten är inte riktigt lchf. Tyvärr.

Boken inleds med ett faktakapitel. Det är skrivet på ett enkelt sätt vilket gör att man lätt tar innehållet till sig. Även här finns ”mitt sätt” med, och saker som enligt strikt lchf är totalförbjudet är enligt boken något man kan unna sig ibland.

Boken är bra skriven, bilderna läckra och recepten goda. Men det är ”lchf på mitt sätt” och inte strikt lchf. Det ska man vara medveten om. Jag är tillräckligt kunnig för att ta bort eller byta ut ingredienser så för mig är boken snarare en inspirationskälla än en kokbok jag följer slaviskt. Men som inspirationskälla är det mycket bra!

betyg