Frankrikes finaste litteraturpris – inget för mig

Bok: Tre starka kvinnor
Författare: Marie NDiaye
Förlag: Målpocket

Recensionsexemplar från Månpocket

Googlar man på den här boken ser man snart att den är omskriven. Recensenter och bokbloggare ger den höga betyg. Den har vunnit Frankrikes tjusigaste litteraturpris. Och jag klarade inte ens av att läsa ut den.

Det låter perfekt för mig: ”På olika sätt kämpar de tre kvinnorna för att behålla sin värdighet och tillsammans utgör deras öden en berättelse om maktförhållandena mellan individ och samhälle, man och kvinna, Europa och Afrika som får läsaren att fundera över sin egen plats i världen och tillvaron.” Tyvärr försvinner storyn bort i flummiga utsvävande beskrivningar, så målande att jag hinner somna innan jag kommit vidare till nästa mening.

Nej, den här är säkert riktigt bra. Men absolut inget för mig.
Någon annan som läst den?

betyg