Äntligen en engelsk bok bloggen gillar!

Bok: I det förflutna
Författare: Kate Morton
Förlag: Månpocket

Recensionsexemplar från Månpocket

Till skillnad från min bloggkollega Josefine gillar jag engelska böcker. Även denna.

Ett brev som har legat bortglömt i 50 år i en postväska dyker upp hos Edie och hennes mamma. Avsändare är Juniper Blythe i vars familj mamman var evakuerad under andra världskriget. Då relationen mellan Edie och hennes mamma inte är särskilt bra är det allt mamman vill berätta.

Edie blir nyfiken och beger sig till Junipers hem, ett slott på engelska landsbygden, för att ta reda på varför mamman är så sluten om sin tid där. Har tiden där kanske påverkat mamman till den hon är idag? Vi får följa familjen Blythe och Edie, hur de sammanstrålar i nutid och tillbakablickar på systrarna Blythes uppväxt. En brand på slottet, en försvunnen person. Vad döljer sig bakom slottsmurarna?

Som sagt, jag gillar engelska författare och handlingar som utspelar sig på den engelska landsbygden. Morton skriver bra och det är svårt att lägga ifrån sig boken. Detta är en såväl psykologisk som spännande roman skriven på engelskt ”mysvis”. Jag kan tycka att den är lite väl lång, lite för mycket dåtid men den får en trea i betyg.

betyg