Fem nya böcker på Piratförlaget i vår

I april förra året var jag på Piratförlagets pressträff för hösten 2011. Igår var det dags för pressträff för våren 2012, och självklart var jag där. (Eller, ok, inte självklart. Dagen började med illamående och ett tag trodde jag att vinterkräksjukan slagit till. Men det verkar bara ha varit en extrem trötthet efter en sjukt stressig arbetsvecka).

Chipsen och vinet var utbytta mot (en förvånansvärd god) lunch. Våren och försommaren 2012 på Piratförlaget består av fem böcker.

Gengångare, som är en Harry Hole-bok av Jo Nesbö (jag har skrivit om Nesbö här och här) kommer redan den 25 januari. Ann-Marie Skarp, vd för Piratförlaget lovar en mörk, svart och hård bok.

Den 14 mars släpps I skydd av skuggorna av Helene Tursten. Det är en Irene Huss-story som författaren själv presenterar under träffen. Tyvärr är jag ingen Turstenfan så ska ärligt erkänna att jag slutade lyssna lite här.

Sara Lövestam, en av mina favoriter, släpper en ny bok den 28 mars. Den här gången handlar det om Hanna, som lever i nutid, och Signe som vi träffar 1906. Hanna är bitter och lever med en mindre rolig pojkvän och har ett urtrist jobb. Signe blir kär i en kvinna, kämpar för rösträtten och slåss mot alla konventioner.

Även Kristina Ohlsson är tillbaka med en ny bok. Det är nummer fyra (del 2 och 3 skriver jag om här och här) och den kommer den 18 april. I Paradisoffer har karaktären Fredrika ett nytt jobb, men när terrorn slår till i Sverige får hon ändå arbeta ihop med sin gamla kollega Alex.

Piratförlagets femte bok den här säsongen kommer ut ”under försommaren” och är skriven av duon Roslund & Hellström. Författarna hade spelat in en video (av ohyggligt dålig kvalitet vilket gjorde det väldigt kul) från New York där de befinner sig för att lansera en av sina gamla böcker på den amerikanska marknaden. De var dock väldigt hemlighetsfulla om den nya boken.

På träffen fick vi även höra hur glada både Piratförlaget och Maj Sjöwall är för att de klassiska Sjöwall/Wahlöö numera ligger på det här förlaget och under hösten kommer de alla ut i en ny omgång. Och till slut var det dags för Lilla Piratförlaget att prata. Barn- och ungdomslitteratur är inte min grej, men hjälp vad VDn där brinner för sitt jobb och sin bransch. Kul att se!