Lotta flyttar till Stockholm i Rakt i plurret, Lotta!

Bok: Rakt i plurret, Lotta!
Författare: Ester Ringnér-Lundgren
Förlag: B. Wahlströms förlag

36

Nu kommer en epok av Lottaböckerna som jag gillar lite extra numer. Nu flyttar nämligen Lotta till Stockholm. När jag var yngre tänkte jag inte så mycket på det, men nu tycker jag att det är jättekul att tänka på att Lotta är på platser jag också besöker. Hötorget, Skansen, NK …

Lotta flyttar in till sin storasyster Malin som bor i en förort, och börjar dessutom jobba på samma sjukhus. Hom får nya vänner, och bråkar som vanligt med Håkan, Malins pojkvän. Just den delen gillar jag lite extra mycket. Allt som kan få Håkan på avstånd, eller kanske snarare, allt som får Malin att inse vilken skitstövel han är, gör mig glad.

Vad tycker ni som också läst Lottaböckerna? Visst är Håkan vidrig?

betyg