Rena cirkusen, Lotta: Ett bra bråk för relationen framåt

Bok: Rena cirkusen, Lotta!
Författare: Ester Ringnér-Lundgren
Förlag: B. Wahlströms förlag

35

Lotta bestämmer sig plötsligt för att hon inte alls vill satsa på journalistiken utan istället tänker hon börja jobba på sjukhuset där hennes syster Malin jobbar. Paul blir arg, och även jag. Jag kan bli lite trött på att författaren absolut måste ha in alla kvinnor i sådana omhändertagande yrken. De ska bli läkare, sjuksköterskor och liknande. Å andra sidan så överreagerar Paul ordentligt. Det är trots allt Lottas liv. Däremot så är detta ett bråk som är bra för Lottas och Pauls relation. Lotta står på sig och sätter ned foten, vilket både Paul och hon behöver.

Det här är inte en av mina favoritböcker. Den lilla odågan Teffe, son till Babban, är med och jag ogillar verkligen honom. Känner absolut noll sympati eller gemenskap med ett ohängt barn. Att han lyckas få med sig en apa tillbaka till Lottas hus efter att gänget hittat en cirkus visar att han är bortskämd också.

Som ni kanske kommer ihåg älskar jag Giggis kommentarer och den här boken kan innehålla de allra vassaste av dem alla. Läs och njut!

betyg