Intressant ämne, men för torrt skriven tyvärr

Bok: Jakten på El Chapo : det mexikanska drogkriget och världens mest efterspanade narkotikaboss
Författare: Malcolm Beith
Förlag: Ica bokförlag

Recensionsexemplar från Ica bokförlag

Superintressant ämne. Lite för torr.
2009 är narkotikabossen Joaquin ”El Chapo” Guzman världens näst mest efterspanade man, efter Bin Laden. Mexiko fullkomligt drunknar i droger och kriminalitet och El Chapo är en av de allra värsta bovarna. Den amerikanska journalisten Malcolm Beith har följt i El Chapos fotspår och intervjuat rivaliserande kartelledare, poliser och amerikanska DEA-agenter.

Vanligtvis brukar jag gilla böcker som är skrivna av journalister, som innehåller fakta och som handlar om samhällsproblem. Men det är för mycket. För mycket fakta. För mycket torrt opartiskt journaliststpråk, för lite engagemang och personliga röster. Tyvärr kan jag inte alls ta boken till mig.

betyg