Besviken på nya Book

Boktidning på tåget

Nu har jag läst Book, den nya tågtidningen.

Jag vet inte vad jag hade väntat mig, men jag är besviken. Det kan vara så enkelt att jag väntade mig mer av en tidning sim har samma format som min favorit Filter. (Vilket förstås är urkorkat, snacka om att döma efter yta). Och förstås av en tidning som handlar om böcker.

Jag gillar de allmänna texterna, jag gillar uppslaget med prylar kopplat till böcker, jag gillar alla rabatter man får genom tidningen. Men. Största delen av tidningen består av utdrag ur olika böcker. Det är jag helt ointresserad av. Jag läser gärna intervjuer med författare, tips om böcker, men utdrag är för mig ungefär lika intressant som att veta hur ofta någon klipper tånaglarna.

Som inspiration funkar Book bra, men knappast som förströelse. Jag har läst ut hela numret på tio minuter.