Första mötet med Bokmässan

Så var det dags. Taxin hämtade oss 6.30 och 8.25 lyfte vi mot Göteborg. Vid 10.20 stod jag nervös vid informationsdisken och förklarade att jag tappat bort biljetterna. 30 sekunder senare var allt löst. Puh! I våra biljetter ingick gratis ”tygkassar”. Jag ser inn nytta i sådana, men hämtade förstås ut våra. Och det var tur, för tygpåsarna var superbra väskor! Fyllda med vatten, block, penna, choklad. Men framför allt: riktigt, riktigt bra väskor.

Ut igen, mot hotellet som ligger hyggligt nära mässan. Packa om, ställa in väskorna i bagagerumet och tillbaka till mässan.

Under dagen hann vi klämma in fem seminarier:
Semesterbilder från Nordkorea, Den största när filmen var ung, B Wahlströms 100 år, Vem var Merri Vik och Jonas Hallberg som pratade om anglifieringen av vårt språk. Genrell känsla: besvikelse. Dåligt förberedda, dåligt ihopsatta, dåligt genomtänka seminarier. Eller felaktigt rubriksatta. Men Jonas Hallström var ett guldkorn.

Förstås mycket gående. Eftersom bde sambon och jag älskar stuktur har vi inte strövat omkring, utan i tur och ordning betat av de olika gångarna. Imorgon fortsätter vi beta av, plus återvänder till favoriterna.

I Bokbloggargruppen på Facebook frågade jag om man verkligen shoppar så mycket. Fick ett rungande ”jaaaa!” till svar. Och det gör man. Både sambon och jag har shoppat. Han fackböcker inom sitt yrke (fotografi och grafisk formgivning), jag massa julklappar, en roman som stod på min köpalista och någon bok jag hittade och blev kär i.

Min fot tog slut ganska snabby, men vi fortsatte förstås ändå. Bara vid två tillfällen kände jag för att ge upp och ringa ambulans, och det räknar jag som en framgång.

Planen för kvällen var att häbga på lite mingel och sen ta det lugnt på hotellet, inte minst för att foten kräver det. Så efter vinmingel hos SJF stack vi till vårt hotell. En grym beavikelse 4 stjärnor på Hotell Liseberg Heden är 2 stjärnor i min bok. Inte kul alls. Efter en middag och bubbel i baren är vi nu på rummet. Dags att vila inför morgondagen!