Biblioteken och jag

Jag växte upp i en förort till Stockholm (förort och förort, det ligger fyra kilometer från innerstan). Som jag tidigare berättat var vi en bokslukarfamilj och många av böckerna lånade vi. Ibland åkte vi till Medborgarplatsens bibliotek, men framförallt var vi stammisar på Bokbussen. Bokbussen kom då och då (en gång i månaden?) och var helt enkelt ett bibliotek i miniformat. Vi gick dit med stora bärkassar varje gång. En fantastisk känsla!

Under mina barndomssomrar i Skåne var biblioteket i Kristianstad min bästa vän. Även dit åkte jag med stora papperskassar fyllda.

När jag pluggade använde jag förstås skolbiblioteken, vilken lyx att sådant finns, och de stora biblioteken. I gymnasiet någon gång upptäckte vi även Riksdagsbiblioteket, som förutom bra referenslitteratur ståtade med lånedatorer och gratis internet. Ovärderligt på den tiden! Nu har jag inte besökt ett bibliotek på flera år, kanske dags att börja igen.

Hur ser din bibliotekshistoria ut?