Judaskyssen: en bra dansk deckare

Bok: Judaskyssen
Författare: Anna Grue
Förlag: Piratförlaget

Dan Sommerdahl, en expolis som driver egen reklambyrå och tar uppdrag som privatdetektiv. När hans dotter ber om hjälp ställer han upp, om än motvilligt.

Dotterns favoritlärare har blivit solochvårad och vill, med hjälp av Dan, ta reda på vad som egentligen hände. Historien nystas upp och det visar sig att det finns ett helt gäng kvinnor som blivit bedragna av någon med initialerna JH. En av dem är till och med mördad …

Judaskyssen

En dansk deckare? En dansk bok? Inte vad jag förväntade mig att hitta i min bokhylla. Tror bara jag läst två danska böcker tidigare. Men den var bra. Författaren ger oss en bra inblick i flera karaktärer, man får verkligen bra koll på personerna. Jag är inte helt förtjust i vissa av huvudpersonen Dans personlighetsdrag, men kan ändå gilla honom. Tycker även om att man får följa skurken så mycket. Och för mig – som har läst väldigt få danska böcker – är det kul med de miljöerna. En bra dansk deckare!

betyg