Min bästa väns dotter: oväntat bra

Bok: Min bästa väns dotter
Författare: Dorothy Koomson
Förlag: Norstedts Pocket

”Min bästa väns dotter är en berättelse om det stora sveket och den största kärleken.” Skriver Bokus.

Kamryn Matika och Adele Brannon var allra bästa vänner. Tills Kamryn upptäcker att Adele haft en fling med Kamryns pojkvän, Nate. Dessutom förstår Kamryn att Nate är pappa till Adels lilla dotter (något Nate aldrig förstått). Kamryn lämnar Nate mitt i deras bröllopsplanering och flyttar från London till Leeds. Hon bygger upp ett nytt liv, men känner hela tiden en stor saknad efter sina två bästa vänner.

Några år går, och så kommer ett brev. Adele är döende. Kamryn åker till London, och står plötsligt med en femåring vid handen. Adele dör och hennes sista önskan är att den barnointresserade Kamryn tar hand om hennes dotter Tegan.

Min bästa väns dotter

Det här var en bok jag valde på grund av omslaget. En vanlig chick lit tänkte jag. Perfekt att ha på landet. Vad fel jag hade. Klart det är en chick lit, men inte en ”vanlig chick lit”. Det är mycket stora känslor, stor sorg men också mycket glädje. En mycket bra bok.

betyg