Lotta går till sjöss: oskyldig övernattning

Bok: Lotta går till sjöss
Författare: Merri Vik (Ester Ringnér-Lundgren)
Förlag: B. Wahlströms förlag
Sajt: Wikipedia om författaren

Lotta och Giggi vill göra något annorlunda och bestämmer sig för att bli duktiga till sjöss. De går en navigationskurs och åker på seglarläger. De lyckas givetvis bli inlåsta, denna gång tillsammans med Lockige Fridolf. Lotta extraknäcker som brevbärare och som journalist. Hon blir kompis med Viveka (efter att Viveka förlovat sig med Lottas släkting Bill Mason) och tillbringar en natt med Paul.

28

I den här boken märks det verkligen att författaren är född 1907. Ok, när boken gavs ut var världen – i alla fall bokvärlden – mer oskyldig, men det blir larvigt när Lotta och Paul (ofrivilligt pga ett skeppsbrott) tillbringar sin första natt tillsammans och det görs en grej av att de inte ens byter om i samma hus.

betyg